Gornja Vala

MNK "GORNJA VALA" - Drvenik

LatinicaČvrsti momci iz Drvenika pojavili su se u makarskoj LMN u posljednjoj "asfaltnoj sezoni", 1997/98. godine, kada se prešlo na sustav 4+1. Ekipa, kojoj temelj čine braća Kostanić, Zoran, Neven, i Stipe, od prvog nastupa u LMN ističe se racionalnim nogometom, fer i korektnim pristupom utakmicama. Trenirajući u Drveniku i Pločama dosegli su vrlo brzo zavidnu kvalitete igre, te se uspješno adaptirali na uvjete makarske "kutije šibica". Prve tri sezone igranja nastupaju pod imenom svoga sponzora – "Takujin" se zovu.
Pod tim imenom i osvajaju svoju titulu prvaka. Kasnilo se te godine s početkom lige (uništene zaštitne mreže u dvorani), pa smo igrali jednokružno – liga , s četiri ekipe u play offu za prvaka. Ušli smo u play off: 1. Špurtela 5 bodova, mi i "Benetton" po 4 i "Veselko" 0 bodova. Čini mi se da su se prenosili međusobno osvojeni bodovi iz regularne sezone. LatinicaLako smo dobili "Špurtelu", s "Benettonom" nam "igra bod", poravnati smo na tablici, ali imamo pobjedu iz regularnog dijela. Puno nervoze, prekida, prekršaja, stalno na rubu incidenta, uspjeli smo u zadnjoj minuti izjednačiti na 3:3, golom čini mi se, B. Galića ( te godine prvi strijelac lige s 26 golova ), te u posljednjoj utakmici slaviti 8:2, pobjedu protiv "Veselka" i našu titulu – prisjeća se kapetan Drveničana, Zoran Kostanić. Sljedeće sezone mijenja se ime, sponzor je caffe-bar "Lanterna", osvajaju se još dva Liga kupa pod tim imenom, ali imidž momčadi se ne mijenja, čvrsto, snažno, racionalno. Momčad u koju se vrlo teško upada, gdje prednost imaju momci iz Gornje vale, svakome je više nego neugodan protivnik.
Ponovo mijenjaju ime i sponzora te nastupaju pod imenom "Latinica", pod kojim osvajaju drugu titulu prvaka i dva Liga kupa.Od ove godine i četvrti put novo ime, ali sigurno najprirodnije "Gornja vala". Već osam godina uzorni su organizatori memorijalnog turnira, koji se igra u spomen na tragično preminulog mladog sportaša – Veseljka Kostanića.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd